Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Användning av kakor (cookies)

Sparbanksstiftelsen Skaraborgs webbplats innehåller kakor. En kaka (cookie) är en textfil som sparas på besökarens dator när man besöker webbplatsen. Textfilen används bland annat för att underlätta besökarens användning av webbplatsen.

På Sparbanksstiftelsens webbplats finns två typer av kakor. Den ena typen av kakor, så kallade sessions kakor, lagras endast temporärt under besöket på webbplatsen. För att kunna använda Sparbanksstiftelsens tjänster på Internet måste besökaren tillåta användningen av sessions kakor. Sessions kakor används för att besökaren ska kunna utföra sina ärenden/bankärenden och försvinner när man loggar ut eller stänger webbläsaren.

Den andra typen av kakor, så kallade persistenta kakor, sparar en fil under en begränsad tid på besökarens dator. Sparbanksstiftelsens använder persistenta kakor för att följa besökarnas navigering på webbplatsen och för att samla in statistik i syfte att optimera och förbättra webbplatsen. En del av dessa persistenta kakor är så kallade tredjepartskakor från trafikmätningsföretag och andra externa parter som Sparbanksstiftelsens anlitar för att följa besökarnas navigering på bankens webbplats. Informationen används bland annat för att förbättra Sparbanksstiftelsens webbplats och för att anpassa Sparbanksstiftelsens digitala marknadsföring till besökaren även på andra webbplatser. Om besökaren inte samtycker till användningen av kakor kan besökaren göra inställningar via sin webbläsares (Internet Explorer, Netscape med flera) säkerhetsinställningar. Besökaren kan neka användning av persistenta kakor utan att det påverkar funktionaliteten på webbplatsen. Om besökaren nekar användningen av sessions kakor medför det att besökaren inte kan utföra sina bankärenden på webbplatsen.

Stäng Skriv ut